Ozon Tedavisi

Ozon tedavisi veya ozon tedavisi; Düşük dozlarda vücudun dolaşım sistemine aktarılan ozon ve oksijen karışımı ile vücudun çalışma prensibini olumlu yönde etkileyen bir tedavi yöntemidir. Diğer tedavileri desteklemek için kullanılır.

OZON NEDİR?
Ozon (O3), üç oksijen atomundan oluşan gaz halinde bir moleküldür ve oksijenden daha kararsızdır. Renksiz ve keskin kokulu bir gaz olan ozon, keşfinden sonraki ilk yıllarda dezenfeksiyon (mikropların temizlenmesi) amacıyla kullanılmıştır. Dezenfekte edici etkisinin nedeni güçlü oksitleyici özelliğidir.

Tüm mikropları ve toksinleri oksitleyebilir, yani yapılarını tahrip edebilir. Ozon çok reaktif bir gazdır ve canlılar için zehirlidir. Ozona karşı en hassas organlar akciğerler ve gözlerdir.

Ozon yüzey temizliğinde, su temizliğinde, sanitasyonda kullanılır, virüs ve bakterileri öldüren bir gazdır. Ozon solunamaz. Sadece zeytinyağı ile yapılabilen bir krem ile vücuda uygulanabileceği gibi doğrudan kas içine veya eklem içine de enjekte edilebilir.

Majör hemoterapi adı verilen bir yöntem de vardır. Burada hastanın kanı vakumlu bir şişeye alınır, ozondan zenginleştirilir ve hastaya geri verilir. Ayrıca iyileşmeyen ayak yaralarında, diyabetik ayak olarak adlandırılan ekstremite yaralarında ekstremitenin özel bir ozon-oksijen karışımı içinde tutularak uygulanan tedavi yöntemleri mevcuttur.

OZON TEDAVİSİNİN FAYDALI OLDUĞU HASTALIKLAR
Osteomiyelit, plevral amfizem, fistülün eşlik ettiği apseler, enfekte yaralar, bası yaraları, kronik ülserler, diyabetik ayak ve yanıklardır.
Hipertansiyon.
Şeker hastalığı.
İleri iskemik hastalıklar.
Göz makula dejenerasyonu (atrofik form).
Kas-iskelet sistemi hastalıkları ve eklem kireçlenmeleri.
Kronik yorgunluk sendromu ve fibromiyalji.
Ağız boşluğunda kronik ve tekrarlayan enfeksiyonlar ve yaralar
.

Özellikle antibiyotik ve kimyasal tedavilere dirençli bakteri, virüs ve mantarların neden olduğu akut ve kronik enfeksiyon hastalıkları (hepatit, HIV-AIDS, herpes ve herpes zoster enfeksiyonu, papilloma virüs enfeksiyonları, onikomikoz ve kandidiyazis, giardiasis ve kriptosporidiyoz). Bartolinit ve vajinal kandidiyazis.

Alerji ve astım.
Otoimmün hastalıklar (multipl skleroz, romatoidartrit, Crohn hastalığı).
Senil demans (senil demans)
Akciğer hastalıkları: amfizem, kronik obstrüktif akciğer hastalığı, idiyopatik pulmoner fibroz ve akut solunum stres sendromu.
Cilt hastalıkları: sedef hastalığı (sedef hastalığı) ve atopik dermatit.
Kansere bağlı yorgunluk.
Erken evre böbrek yetmezliği

OZON TEDAVİSİNİN FAYDALARI
Hücre ve dokulara giden kan dolaşımını hızlandırır.
Bağışıklık sistemini güçlendirir, enfeksiyon hastalıklarına karşı direnci artırır.
Damarları (atardamarlar ve toplardamarlar) yeniler, kan basıncını iyileştirir.
Kan ve lenf sistemini temizler.
Cildin üçüncü bir böbrek veya ikinci bir akciğer sistemi gibi çalışmasını sağlar.
Daha temiz, daha yumuşak ve daha gençleşmiş bir cilt.
Kaslarda biriken toksini atarak kasları gevşetir, yumuşatır ve esnekliğini arttırır.
Eklem ağrılarını ve kas rahatsızlıklarını iyileştirir.
Hormon ve enzim üretimini normalleştirir.
Beyin fonksiyonlarını ve hafızayı güçlendirir.
Depresyon ve sıkıntıyı hafifletir.
Stres hormonu olarak bilinen adrenalini okside ederek genel sakinlik sağlayarak depresyonun neden olduğu gerginliğin giderilmesine yardımcı olur.