Kaş Ekimi

Kaş ekimi operasyonu, dökülme ya da genetik özelliklere bağlı olarak kaşsız kalan bölgeye, donör bölgeden alınan saç köklerinin nakledilmesi işlemidir.

Kaşlar, yüzümüzdeki en önemli bölgelerden biridir. Bakışlarımızın karakteristik görünüme sahip olması ve derinlik kazanması için, kaşlarımızın şekli büyük önem teşkil eder.
Kaş dökülmesi, seyrek kaş yapısı ve kaş şeklinin bozulması gibi durumlarda, istediğimiz görüntüyü elde edemeyiz. Yüzümüzün en önemli parçalarından biri olan kaşlarımızı, istediğimiz görüntüye ulaştırma yolunda en çok tercih edilen yöntemlerden biri kaş ekimi işlemidir.

KAŞ EKİMİNDE DHI YÖNTEMİ?

Kaş ekimi, kıl kökü nakilleri arasında en fazla dikkat isteyen ve profesyonellik gerektiren uygulamadır. Kaş ekimi operasyonlarında doğal ve gerçekçi bir görünüm elde edilmelidir. Bunun için ekim yapılan greftlerin açısının, yönünün doğal olması ve kaş çizgisinin dikkatlice tasarlanması gerekmektedir. Promed Clinic uzmanlarınca uygulanan kaş ekimi operasyonlarında DHI tekniği kullanılmaktadır. Bu tekniğin uygulanma sebebi, FUE yöntemindeki gibi kanal açma işleminin DHI tekniğinde olmamasıdır. Kanal açma işleminin var olan kaş köklerine zarar verebilme ihtimali vardır, bu nedenle DHI yöntemi kullanılması daha uygun olmaktadır.

KAŞ EKİMİ NASIL UYGULANIR?

Dört temel kaş ekimi aşaması bulunmaktadır:

1-Konsültasyon ve Planlama
Ekim yapılacak alana ve kaş tasarımına Promed Clinic uzman hekimleriyle gerçekleştirilen görüşme aşamasında karar verilmektedir. Bu aşamada hekim, kişiyi muayene ederek yüz hatlarına uygun olan ve kişinin isteğine göre belirlenen bir planlama yapar.

2-Kaş Ekimine Uygun Köklerinin Toplanması
Kaşa uygun köklerin toplanması, tıraşsız bir şekilde bu yöntemde tercih edilmektedir. İhtiyaç olan greft miktarının da az olması bu işlemin kolayca yapılabilmesini sağlar. Kaşa uygun olan köklerin toplanması, genelde ense bölgesindeki çok küçük bir alanda yapılır. Saçların örtebileceği çok küçük bir alanın tıraş edilmesiyle bu alandan toplanan saç kökleri kullanılır. Kaşa uygun kökler toplanırken sadece tekli saç kökleri toplanmalıdır. Çünkü tekli saç kökleri kaş bölgesinde estetik bir duruş gösterir. Bu işlemde saçların toplanacağı alana lokal anestezi uygulanmaktadır.

3-Kaş Ekim İşleminin Choi implanter ile Yapılması
DHI tekniği ile gerçekleştirilen kaş ekim operasyonlarında ekim yapılacak alana da lokal anestezi uygulanmaktadır. Saç kökleri uygun açı ve yönde Choi implanter yardımıyla ekilmektedir. Kaş ekimi uygulamalarında doğal bir görünüm elde edilmesi için köklerin ekim açısı 45 derece ve altında tutulmalıdır. Bu aşama kaş ekiminin en önemli aşamasıdır ve uzmanlık gerektirir. Kaş ekimi operasyonu, yaklaşık 200-300 greft gibi çok fazla olmayan saç kökleriyle gerçekleştirildiği için yaklaşık olarak 2-3 saat sürmektedir.

4-Operasyon Sonrası Pansuman
Operasyon sonrasındaki gün, hem ekilen saç köklerinin sağlıklı deride tutunup tutunamadığını kontrol etmek hem de diğer tıbbi komplikasyonları önleyebilmek için bir pansuman yapılmaktadır. Bu esnada kişiye kaş ekimi sonrası dikkat etmesi gereken durumların bilgisi verilerek süreç tamamlanır.

KAŞ EKİMİ SONRASINDA KAŞLAR NE ZAMAN ÇIKAR?
Ekilen kaşlar genellikle 3 ay sonra çıkmaya başlamaktadır. Yaklaşık 7-8 aylık bir süreç sonunda kaşlar son şeklini alır. Ayrıca kaşlar ekildikten sonra tıpkı saçlar gibi 15 gün sonra dökülmeye başlar. 3 ay boyunca dökülme süreci devam eder. 3. aydan sonra kaşların dökülmesi söz konusu değildir.

Kaş ekimi sırasında kökler ensedeki saçlardan alındığı için saç gibi hızlı uzayabilir. Bu nedenle kaş uçlarının 15 günlük aralarla kesilerek düzeltilmesinde fayda vardır. Yaklaşık 1 yıl sonra kaşlar nakledildikleri yerin özelliklerini kazanmaya başlayacaklarından uzama hızları yavaşlayacak ve keserek düzeltme ihtiyacı giderek azalacaktır.