Karbon Peeling

Peeling, cildin en dış tabakasının çeşitli solüsyonlar yardımıyla soyulması işlemidir.

Cilde uygulanacak solüsyon ya da maske cildin üst tabakasının soyulmasını sağlar. Peeling işlemi; ciltteki hafif kırışıklıklar, sivilce izleri, renk değişiklikleri gibi sorunların çözümünde kullanılabilecek bir yöntemdir.

Karbon Peeling, aktif karbon atomlarının yüksek ısıya maruz kalması sonucu cilt yüzeyinin temizlenmesi ve pürüzsüz hale getirilmesi işlemidir.

KARBON PEELİNG NEDİR?
Peeling işlemi, cildin en dış tabakasının çeşitli solüsyonlar yardımıyla soyulmasıdır. Cilde uygulanacak solüsyon ya da maske cildin üst tabakasının soyulmasını sağlar. Böylece cilt daha pürüzsüz hale gelir. Peeling işlemi; ciltteki hafif kırışıklıklar, sivilce izleri, renk değişiklikleri gibi sorunların çözümünde kullanılabilecek bir yöntemdir.

Peeling işlemi, ciltteki sorunlara göre farklı şekillerde yapılabilmektedir. Hafif, orta ve derin olarak üç ayrı peeling işlemi bulunmaktadır. Hafif soyma işleminde cildin sadece en üst tabakası soyulurken, orta ve derin peelinglerde ise daha derindeki cilt katmanları soyulur.

Hafif peeling; ciltte renk tonu farkı, akne, kuruluk gibi problemlerin iyileştirilmesinde kullanılır. Bu işlemden sonuç alınabilmesi için peelingin tekrarlanması gerekebilir. Derin peeling ise; derin kırışıklar ve yara izleri, kanser öncülü cilt lezyonları gibi rahatsızlıkların çözümünde kullanılabilen bir uygulamadır. Derin peeling işlemi genellikle tekrar peeling işlemi gerektirmeden istenen sonucu vermektedir.

Karbon peeling ise etken madde olarak aktif karbon atomları içeren bir formüle sahiptir ve lazer ışınları yardımıyla cilt yüzeyini soyarak cildi derinlemesine temizler.

Çeşitli kimyasal maddelerin cilde uygulanmasıyla yapılan farklı derinlikteki kimyasal peeling işlemlerinin dermatolog bilgisi ve kontrolünde yapılması önerilir.

AKTİF KARBON NEDİR?
Aktif karbon; cilde olan faydalarının yanı sıra, vücuttaki farklı bölgelerde de yararlı etkileri bulunan bir maddedir. Zehirlenmelerde, mide ve bağırsaktaki zehirli madde ya da ilacı emerek zehir dozunu azaltmada kullanılmaktadır. Sindirim sisteminden kolesterol emilimini azalttığı için kandaki yüksek kolesterol seviyelerini düşürmektedir. Vücudun toksinlerden kurtulmasını sağladığı için aktif karbon, kronik böbrek hastalarına da yardımcı olabilmektedir.

Aktif karbon, bakterileri kendine çekip uzaklaştırma ve ciltteki kirleri temizleme özellikleri sayesinde oldukça etkili bir peeling maddesidir. Karbon peeling ile cilt derinlemesine temizlenir, pürüzsüzleşir.

LAZERLE KARBON PEELİNG UYGULAMASI NASIL YAPILIR?
Lazerle karbon peeling işlemine başlamadan önce cilt yüzeyi solüsyon yardımıyla temizlenmektedir. Temizlenen cilt yüzeyine, cilt için faydalı olan karbon partiküllü siyah renge sahip peeling kremi sürülmektedir.

Kremin içerisindeki karbon parçacıklarının cilt tarafından yüksek oranda emilmesi çok önemlidir. Bu nedenle cildin kremi emmesi ve kremin ciltteki tüm gözeneklere etki etmesi amacıyla 15-20 dakika kadar cilt yüzeyinde kuruyana dek bekletilmektedir.

Cilt yüzeyine sürülen, yoğun karbon atomu içeren, uygulamaya özel olarak üretilmiş akışkan yapıdaki maskenin üzerine Q anahtarlı lazer sistemiyle atışlar yapılır. Bu atışlarda cilt yüzeyine sürülen karbonun tamamı patlayarak yüzeyde düşük düzeyde bir hasar oluşturur.

Uygulanan enerji ve oluşan düşük düzeydeki hasar, aynı zamanda cilt yüzeyinde bir aktivasyon oluşmasını sağlayarak cildin kolajen üretiminin tetiklenmesine sebep olur. Ayrıca cilt elastikiyetini sağlayan elastin liflerinin kendilerini toparlamasını, kısalmasını ve dolayısıyla cildin sıkılaşmasını sağlar.
Lazer cihazı ile yapılan atışlar sayesinde cildin içine alınmış, cilt tarafından emilmiş olan karbon partikülleri patlatılır ve bu sırada çıkan ısıyla cildin üst tabakasında yüzeysel bir soyulma işlemi gerçekleşir.

LAZERLE KARBON PEELİNG İŞLEMİNİN FAYDALARI NELERDİR?
● Cilt yüzeyinde oluşan güneşe ve yaşlanmaya bağlı lekelerin giderilmesi,
● Ciltteki genişlemiş gözenek görünümünün azaltılması,
● Cilt sarkmasının önlenmesi ve gerginliğinin geri kazandırılması,
● Kolajen üretiminin artırılması,
● Kırışıkların giderilmesi,
● Cildin parlaklığının ve tonunun yenilenmesi,
● Cildin yağlanmasının önüne geçilmesi,
● Siyah noktaların azaltılması ve temizlenmesi,
● Akne oluşumunun önlenmesi karbon peelingin en belirgin faydalarıdır.

LAZERLE KARBON PEELİNG İŞLEMİ ACILI BİR İŞLEM Mİ?
İşlem sırasında kişiler ciltlerinde hafif bir ısı artışı ve lazere bağlı olarak hafif şekilde iğne batması hissiyatına sahip olabilirler, ancak lazerle karbon peeling işlemi acı verici bir işlem değildir.

LAZERLE KARBON PEELİNG İŞLEMİ NE KADAR SÜRER?
Karbon peeling işleminde öncelikle cildin temizlenmesi ve ardından karbon partiküllü peeling maskesinin cilt yüzeyine sürülerek kuruyana dek beklemeye alınması 15-20 dakikalık bir süreci kapsamaktadır. Sonrasında yapılan işlem ise yaklaşık 10 dakikalık bir süreçtir.

LAZERLE KARBON PEELİNG İŞLEMİ KAÇ SEANS UYGULANIR?
Lazerle karbon peeling uygulaması genel olarak 5 – 8 seans olarak uygulanmaktadır. Ancak her bireyin cildinin ve cilt yüzeyindeki sorunlarının farklı olması nedeniyle seans sayısı kişiden kişiye değişebilmektedir.

LAZERLE KARBON PEELİNG İŞLEMİ SONRASI NELERE DİKKAT EDİLMELİ?
Lazerle karbon peeling uygulamasının gerçekleştirildiği gün içerisinde sıcak duş önerilmemektedir. Bunun yanı sıra hamam, sauna, solaryum gibi aşırı sıcak ortamlardan ve direkt olarak güneşe maruz kalmaktan kaçınılması gerekmektedir.