Cilt Bakımı

NEDİR? Cilt bakımı, cilt bütünlüğünü destekleyen, görünümünü iyileştiren ve cilt yüzeyini temizleyen uygulamalar bütünüdür.

Görünümü iyileştiren uygulamalar arasında kozmetik, botulinum, peeling, dolgu maddeleri, lazerle cilt yenileme, mikrodermabrazyon, retinol tedavisi ve ultrasonik cilt tedavisi yer almaktadır.

Sağlıklı beslenme, aşırı güneşe maruz kalmaktan kaçınma ve cilt tipine uygun nemlendirici kullanımı cilt bakımının temel taşlarıdır. Cilt yüzeyine uygulanan diğer işlemler ise Promed Clinic uzmanlarının güvencesiyle, var olan sorunların giderilmesine yardımcı olur.

CİLT BAKIM ÇEŞİTLERİ NELERDİR?

Klasik Cilt Bakımı:
Kişiye özel yapılan bu bakım, cildin temizlenmesiyle başlar, ardından tonikleme, peeling, buhara tutma, siyah noktaları temizleme, maske uygulama, göz çevresi ve yüz serumu uygulama, yoğun nemlendirme işlemleriyle devam ederek güneş korumasıyla son bulur.

HydraFacial Cilt Bakımı:
Cilt yenileme, akne ve leke tedavisinde kullanılan bir işlemdir. Bu işlemde, vakum yöntemiyle çalışan cihaz kullanılarak cildin derinlemesine temizlenmesi sağlanır. Hydrafacial işlemi enjeksiyon ve benzeri yöntemleri içermez, bu sebeple tamamen ağrısız ve acısızdır.
Geliştirilmiş vortex teknolojisi sayesinde cilde zarar vermeden yenilenmesini sağlayan yöntem; daha sağlıklı, parlak, güzel ve genç görünümlü cilde sahip olmak isteyenler tarafından sıklıkla tercih edilen bir uygulamadır. Hydrafacial yöntemi sayesinde tek bir seansta derinlemesine cilt temizliği, soyma, yenileme, nemlendirme ve antioksidan koruma işlemleri uygulanabilir.
Cildin en alt katmanına kadar temizlik sağlayan vakumlu vortex başlığı, cildi mikroskobik düzeyde soyarak, tüm ölü hücrelerden, birikmiş ve gözeneklerin kapanmasına neden olan fazla yağdan ve siyah noktalardan arındırmaktadır. Cilt yüzeyinde yer alan ince çizgi ve kırışıklıklar, var olan renk farklılıkları ve lekeler, farklı cilt tipleri için hazırlanan serumlar sayesinde tedavi edilebilir. Antioksidan, hyaluronik asit ve protein içerikli peptit solüsyonları cilde uygulanarak cildin sağlıklı bir görünüme kavuşmasını, genç, canlı ve yumuşak görünmesini sağlar.

Anti-aging Tedavisi:
30 – 35 yaş üstü kişilere uygulanan bu bakım, iğnesiz botoks ve derin çizgileri açma olmak üzere iki aşama içerir.

● Antioksidanlar:
Tedavinin amacı, oksidanları ortadan kaldırmak yerine, hücrenin kendini koruma metabolizmasını restore etmektir. ROS (reaktif oksijen ürünleri) seviyesi sağlıklı hücrelerle dengelendiğinde tedavi işe yaramaya başlar.

● Retinoidler:
Topikal olarak uygulandığında kolajen bozulmasını önler, deride kalınlaşma ve bağ dokularda artış sağlar.

● Hormon Tedavisi:
Yaşlanmanın en önemli faktörlerinden biri hormonal dengesizliklerdir. Büyüme hormonu (GH), testosteron, melatonin, östrojen ve tiroid hormonlarının eksikliklerinde yaşlanma hızlanır. Tedavi cinsel aktivitenin, kemik yoğunluğunun, genel sağlığın iyileşmesini sağlar, cildin yaşlanma sürecini yavaşlatır.

● Telomer modifikasyonu:
Telomerler, kromozomların uçlarını koruyan nükleotid dizileridir, her hücre bölünmesiyle kısalırlar bu da yaşam ömrünün kısaldığına işarettir. Telomeraz, telomerlerin kısalmasını önleyen bir enzimdir. aktivitesinin arttırılması derinin temel hücreleri olan keratinositlerin kapasitesini geliştirir.

● Kolajen Bakımı:
Cildin elastikiyetini arttırmak adına yapılan bir cilt bakımı türüdür ve kişinin cilt analizi sonucuna göre, ihtiyaç doğrultusunda uygulanır.

● Leke Tedavisi:
Sonradan oluşmuş cilt lekelerinin giderilmesi için uygulanan cilt bakımı türüdür. Leke tedavisinde farklı yöntemler bulunur.
Leke giderici özel ilaçlardan oluşan karışımların cilt altına enjekte edilmesiyle lekeler tedavi edilebilir. Bu tedavi yöntemi kimyasal ya da enzim peeling tedavileri ya da lazer tedavileriyle kombine edilebilir.
Leke tedavisinde farklı lazerler kullanılabilir. Cildin en üst tabakasını soyan fraksiyonel lazerler, renk hücresini hedef alan Q anahtarlı lazerler ve yoğunlaştırılmış ışık kaynakları olan IPL cihazları en sık kullanılan ışık sistemleridir. Lekenin tonuna ve yaygınlığına göre lazer uygulamaları yapılır.

● Akne Tedavisi:
Çeşitli sebepler dolayısıyla oluşan aknenin cinsi tespit edildikten sonra, kişinin cilt tipi de göz önünde bulundurularak uygulanan tedavi yöntemidir. Derideki sebum düzeyini regüle eden güçlü bitki bileşimleri ile yapılan uygulamalar gözenek sıkılaşmasında ve küçülmesinde etkilidir. Sivilceli deri devamlı ve düzenli bir bakım gerektirir. Yağlı ve problemli derinin sebum üretimi dengelenir. Gözenekler bütünüyle temizlenir ve antienflamatuar içerikler cildin yağ salgılamasını kontrol altına alır. Cildi nemlendirir, rahatlatır, temiz ve pürüzsüz bir görünüm kazandırır.

● Kimyasal Peeling:
Meyve asitleriyle yapılan cilt soyma işlemidir. Kimyasal peeling işlemi derinlemesine temizlik sağlarken, lekelerin giderilmesinde etkilidir. (H5)

● Karbon Peeling:
Karbon solüsyonun cilde uygulanması ve 15 dakika bekletilmesinin ardından özel bir lazer kullanılarak uygulanır. Lazer ışığı karbonla birleştiğinde oluşan ısı etkisiyle deride stimülasyon sağlanır. Düzenli uygulamaların ardından gözeneklerin çapında daralma, deri içinde kolajen ve elastin liflerde artma, yağ salgısında düzenlenme ile akne tedavisine destek, öbeklenmiş renk hücrelerinin oluşturduğu leke görünümünde azalma sağlanabilir. Uygulama bekleme süresi de dahil 30 dakikadır, ağrısızdır. İşlem sonrası 10 dakikada solan hafif bir kızarıklık gelişir, hemen günlük hayata devam edilebilir. İki hafta aralarla 6-10 seans uygulanabilir.

● JetPeel teknolojisi:
Cilde temas etmeden özel başlıkları sayesinde cildin gereksinim duyduğu doğal elementleri (su, oksijen, mineraller, solüsyonlar, vitaminler) dermis tabakasına kadar ulaştırır. Yapılacak olan uygulamaya göre tasarlanmış özel başlıkları sayesinde basınçlı hava ve serum fizyolojiği birleştirerek cilt yüzeyinde mekanik peeling yapar, ilaç ve vitaminlerin cildin alt katmanlarına geçişini hızlandırır, gözenekleri açarak birikmiş dokuların ve ölü derinin uzaklaştırılmasını sağlar. İşlem sonunda cilt, olduğundan daha canlı, parlak ve genç bir görüntüye sahip olur. Her cilt yapısına uygulanabilen jetPeel, yapılacak bakıma göre 20-40-60 dakika aralıklarla, 2 ila 4 haftada bir uygulanır. Yapılan işlem sırasında kişide acı ve ağrı hissi yoktur.
Bakım sonrasında cilt pembe ya da hafif kırmızı bir renk alabilir. Bu etkileşim 30 dakika sonra normale döner ve kişi günlük aktivitelerine devam eder. Mantar, vitiligo ve enfekte deri hastalıklarında jetpeel uygulanmamaktadır.