Lazer Epilasyon

Lazer epilasyon yöntemi, ışınların uyarılmasıyla elde edilen ışık demeti olan lazerin, cilt dokusuna zarar vermeden istenmeyen kıl köklerini tahrip etmesi işlemidir.

 Bu yöntem, tıbbi veya estetik gibi pek çok alanda kullanılmaktadır. Kozmetik ve psikososyal bir sorun olan tüylenmenin giderilmesi için kullanılan lazer epilasyon yaklaşık 25 senedir güvenle uygulanmaktadır. Vücudun tüm bölgelerinde bu yöntem kullanılabilir.

LAZER EPİLASYON NASIL UYGULANIR?
Planlama yapıldıktan sonra uygulama yapılacak bölgeler jilet yardımıyla temizlenir. Kıl tipi ve yoğunluğu, cilt tipi ve rengi gibi parametreler cilt uzmanı tarafından incelendikten sonra uygun cihazla istenilen bölgeye seri atışlar yapılarak işlem başlatılır. İşlemin tamamlanması cilt ve tüy tipine, rengine, alanın genişliğine göre değişiklik göstermektedir. Genellikle 4 – 6 haftada bir olmak üzere düzenli periyotlarla işlemin tekrarlanması gerekir. Lazer epilasyonun amacı kıl kökünün yok edilmesidir. Bu noktada lazer ışığının oluşturduğu ani ısı, koyu renkli tüyler üzerinde daha etkili olur.

LAZER EPİLASYON NASIL ÇALIŞIR?
Lazer epilasyon cihazının başlığı tarafından cilde atılan ışınlarla cilt yüzeyi taranır. Kişinin cildine ulaşan ışınlar, tüye rengini veren melanin adlı madde tarafından tutulur. Böylece lazer tarafından iletilen enerji, kılın yüzeyinde ısı enerjisine dönüşür. Kıl yüzeyinden köke iletilen ısı, çok kısa süre içinde kıl kökünün tahrip olmasını sağlar. Kıl kökünde yer alan kök hücrelerin bu şekilde her seansta bir miktar daha deforme edilmesiyle birlikte kişi, ilgili bölgede yer alan tüylerden sonsuza dek kurtulmaktadır.

DİODE LAZERLER
Diode lazer, istenmeyen tüylerin azalmasını amaçlayan bir çeşit lazer tedavi yönetimidir. Diode lazerin dalga boyu diğer lazer yöntemlerine göre daha uzun olduğu için koyu renkli tenlerde bile tedavi süresine göre değişiklik gösteren etkili sonuçlar elde edilir. Diode lazer, 810 nm dalga boyundadır.

Diode lazer yöntemiyle birçok fayda sağlanır:
• Deride leke kalma ihtimali azdır.
• Koyu renk ciltler de dâhil olmak üzere diode lazerler, tüm cilt tiplerinde epilasyon yapabilen lazerlerdendir.
• Kontakt ya da hava soğutmalı tipleri bulunur ve bu sayede acıyı kontrol altına alır.
• Dalga boyu deride alexandrite ve ruby lazerlere göre daha derine ulaşabilmektedir.
• Pulse süresi cihazın teknik özelliklerinden dolayı uzundur ve esmer tenlilerde kullanılabilir.
•Pulse süresinin uzun olması ince kıllarda etkinliği azaltabilir. Bu nedenle pulse süreleri ayarlanabilen diode cihazları da üretilmiştir. Bu tip fonksiyonu bulunan diode lazerler ince tüylerde etkili olabilen önemli cihazlardır.
• Derin ve kalın kıllarda etkinliği daha fazladır. Bu özellikleri nedeniyle yüz, erkek sırtı, kadın ve erkek kol bölgelerinde en başarılı lazerlerdir.

BUZ LAZER EPİLASYON AVANTAJLARI
Buz lazer uygulamasıyla ortalama 4 ile 6 seans arasında dahi başarılı sonuçları almak mümkün olacaktır. Buz Lazer uygulaması güvenle tercih edeceğiniz bir cihazdır ve FDA onaylıdır. Her mevsim uygulanabildiği için sıkıntı yaşatmaz. Hem kadınlarda hem de erkeklerde oldukça başarılıdır. Her cilt tipine ve her kıl rengine uygulanarak etkili sonuçlar vermektedir.

Buz lazer diğer tüm epilasyon hizmetlerinden daha hızlıdır. Tüm vücut 30 dakika ile 45 dakika arasında değişen seanslarda yapılmaktadır.

Acısız uygulamasıyla özellikle erkeklerin gözdesi haline gelmiştir. Eksi 3 dereceye kadar inen başlığı sayesinde artık acı yok denecek kadar azdır. Erkekler için sakal üstü, sakal altı, sırt bölgesi, göğüs bölgesi gibi çok hassas noktalarda da başarılı bir sonuç verdiği için yoğun talep görür.

Cildinize zarar vermez ve kesinlikle lekelenme ya da yanma gibi durumları meydana getirmez.

LAZER EPİLASYON KAÇ SEANSTA BİTER?
Hem erkeklerde hem de kadınlarda etkili olan lazer epilasyon, estetik kaygıya yol açan istenmeyen vücut tüylerinin lazer cihazı ile yok edilmesidir. Lazer epilasyonun etkinliği kişinin fiziki ve hormonal yapısına, kıl tipine, cilt ve kıl rengine göre değişir. Koltuk altı, bacağın alt kısmı, bikini bölgesi gibi alanlar 4 ile 8 seans, yüz, kol ve sırt gibi bölgeler 6 ile 12 seans sürebilir.

Farklı bir deyişle vücuttaki kıllara rengini veren melanin adlı madde, lazer ışınlarının daha iyi emilmesini sağlar. Dolayısıyla koyu renkli vücut kılları, lazer epilasyonun oluşturduğu ani ısıya daha fazla maruz kalır. Lazer ışınlarının tutulumunun kolay olması, bu türdeki kıl foliküllerinin daha çabuk yok edilmesine olanak sağlar. Açık renkli vücut tüylerinin lazer epilasyon yöntemiyle yok edilmesinin, koyu renklilere kıyasla daha zor olmasının sebebi de budur.

DİODE ÜTÜLEME LAZER EPİLASYON SONRASI NE YAPILMALIDIR?
Diode ütüleme lazer epilasyon seansından sonra kızarıklıklar meydana gelebilmektedir. Diode lazer epilasyon seansı sonrası oluşan bu reaksiyon genellikle 1-2 saat içinde azalarak yok olur. Bazı durumlarda 1-2 güne kadar da uzayan hafif kızarıklıklar görülebilir. Bu bölgesel reaksiyon için çoğunlukla nemlendirici kremler yeterli olur. Uygulama sonrası 24 saat boyunca bu bölgelere çok sıcak su temas ettirilmemelidir. Diode lazer epilasyon sonrası en az 2 hafta solaryuma girilmemelidir. Diode lazer epilasyon sonrası deride hassasiyet oluştuğundan güneşlenmek lekelere neden olabilir, 

Muhakkak hastanın yüksek faktörlü güneş koruyucu kullanması gerekir. Diode ütüleme lazer epilasyon sonrası mutlaka cildi nemlendirmek gerekir. Lazer epilasyon uygulanan kişilere, uygulama sonrasında dikkat edecekleri hususlarla ilgili bilgi verilir.

Follow by Email
Telegram
WhatsApp